Back to All Events

Skatte och Pensionsplanering för Sverige - Webinar

Tax and pension planning for Swedes
This webinar will be in Swedish

Tillsammans med Skeppsbron Skatt i Sverige kommer vi höra Pernilla van der Capellen som är skattejurist och specialiserad på internationell personbeskattning och socialförsäkring om vad man ska tänka på innan man flyttar hem till Sverige när det gäller just skatter och pension.

Kvällens föredrag fokuserar på dig som funderar på att flytta från UAE inom ett par år, eller som vill vara kvar och exempelvis överväger att börja lyfta din tjänstepension. Fokus läggs vid vilka regler du har att förhålla dig till om du vill kunna vistas delvis i Sverige men undvika beskattning fullt ut. Kanske vill du flytta till ett helt annat land, men vill kunna ha en fritidsbostad i Sverige. Avsaknaden av skatteavtal mellan Sverige och UAE medför att proaktivitet är A och O för att undvika oplanerad skatteexponering.

Pernilla van der Capellen har under 20-års tid hjälpt människor som flyttar in och ut ur Sverige, som konsult på olika byråer men även inhouse på bolag inom ramen för en Global Mobility avdelning. Pernilla hjälper bl a nederländare som flyttar till Sverige inom ramen för hennes samarbete med Holländska Handelskammaren. Sedan 2020 arbetar Pernilla på Skeppsbron Skatt som är Sveriges ledande oberoende skattekonsultföretag, med 80 anställda fördelade mellan Stockholm, Malmö och Göteborg. ”Rådgivarna på Skeppsbron Skatt skiljer sig från många andra rådgivare eftersom de lämnar konkreta och tydliga råd oavsett vad frågeställningen gäller. De är ärliga och har lång erfarenhet av att lämna kvalificerad rådgivning i alla skattefrågor.” Skeppsbron Skatt ingår i Taxand, världens främsta internationella nätverk av oberoende skatterådgivare som för närvarande omfattar över 2.000 skattekonsulter i ca 60 länder.

WEBINAR DETALJER:

Datum: Tisdag 7e maj
Tid: Kl 19 - 20.00
Venue: Online. en login länk skickas närmare webinar.
Pris: Gratis för SBCs medlemmar och AED 150 för pre-member.
Pris inkluderar VAT.

RSVP innan 6e maj genom att fylla i denna länk.

Any questions please email us: sbc@sbcuae.se

Previous
Previous
1 May

The Swedish Cup at O'Learys

Next
Next
13 May

How to find the right property in the UAE